Best voor Elkaar

BEST heeft het VOOR ELKAAR gekregen!

BVEWe kunnen trots zijn op elkaar. Best is een nieuw initiatief rijker; Best voor Elkaar.  Dit initiatief van Tafelronde Best heeft zich in de maand november van 2013 namelijk meer dan bewezen. In een evaluatieronde met de deelnemende ondernemers zijn verbeterpunten benoemd, maar op één vraag was iedereen duidelijk. Zou u volgend jaar weer meedoen? Jazeker! Daar zijn we trots op. We zijn ook blij verrast door de veelheid uitzonderlijk positieve reacties vanuit de Beste bevolking. Het wordt gedragen en we gaan volgend jaar vooral kijken hoe we het nog breder gedragen kunnen krijgen. Hoe we meer ondernemers en meer burgers kunnen betrekken en kunnen verbinden. Hoe we samen nog meer voor elkaar en de Bestse gemeenschap kunnen betekenen. Dat is ons doel!

De doelstellingen van dit jaar zijn behaald!

Best voor Elkaar heeft dit eerste jaar het gewenste resultaat behaald. En ruimschoots. Hiervoor gaat speciale dank uit naar Rooijmans druk en print, Centrum management Best en ook de voor Best zo waardevolle krant, Groeiend Best. Zij gaven Best voor Elkaar de publiciteit om de gestelde doelen te kunnen behalen.

Onlangs werden we bijzonder enthousiast ontvangen door zorgmanager Ron van Wees en Nathalie Kluytmans van de Archipel en hebben we zes huiskamers van de Kanidas en de Vloed opgefleurd met een geweldig Kerststuk! Een eyecatcher in de gemeenschappelijke ruimtes waar onze ouderen met veel plezier naar kijken. “Persoonlijk blijft het moment van overhandigen mij bij!” aldus Rutger Koppen lid van Tafelronde Best. “De warmte en dankbaarheid waar mee het wordt ontvangen is enorm.  Dit is waar we het voor hebben gedaan!”.

InpakkenDe tweede doelstelling was een heerlijk Kerstdiner voor de gezinnen in Best die het minder breed hebben. In totaal werden er ruim zestig pakketten verzorgd voor deze huishoudens en gezinnen uit Best. Ook in dit geval kwam de betrokkenheid van diverse lokale en landelijke ondernemers naar voren, Meat Friends B.V., Hessing B.V., Aviko, SVO, Schemmekes Food Cleaning en Plus Erwin Kenter werkten allen mee aan de invulling voor het kerstpakket. Een enerverende pak-avond resulteerde in een meer dan goed gevulde doos. De pakketten staan garant voor een onbezorgd Kerstmaal. En dat is wat we deze mensen uit Best gunnen. Een beetje verlichting in deze duistere tijd werd symbolisch gemaakt door een speciale kaars die werd aangeboden door No31. Al met al een pakket waar we als Bestenaren trots op mogen zijn. “En ook moeten zijn!” volgens Martijn van Boven (voorzitter van de Tafelronde). “We moeten onze ogen openen voor de mooie dingen die we met elkaar weten te bereiken.

Zeker in deze tijd. Hierbij staat niet zozeer het opgehaalde bedrag, alswel de impact voor de samenleving centraal.  Best voor Elkaar heeft bewezen dat belangen van ondernemers, inwoners en goede doelen in Best elkaar moeiteloos kunnen vinden. Dat is een belangrijk gegeven. Een voedingsbodem om de komende jaren nog meer impact te verwezenlijken!”

Kijk voor meer informatie ook eens op: www.bestvoorelkaar.nl